Η μετασκευή του ανθρώπου : Εισαγωγή στην ανθρωπολογική σκέψη του Νικολάου Καβάσιλα Ιωάννης Πλεξίδας

ISBN:

Published: December 16th 2007

Paperback

160 pages


Description

Η μετασκευή του ανθρώπου : Εισαγωγή στην ανθρωπολογική σκέψη του Νικολάου Καβάσιλα  by  Ιωάννης Πλεξίδας

Η μετασκευή του ανθρώπου : Εισαγωγή στην ανθρωπολογική σκέψη του Νικολάου Καβάσιλα by Ιωάννης Πλεξίδας
December 16th 2007 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, audiobook, mp3, ZIP | 160 pages | ISBN: | 9.42 Mb

Στο παρόν πόνημα επιχειρείται να παρουσιαστούν οι απαντήσεις που δίνει ο άγιος Νικόλαος Καβάσιλας τόσο στο ερώτημα για τον ουσιακό χαρακτήρα του ανθρώπου, όσο και στο ερώτημα για τη σχέση του ανθρώπου με τον Δημιουργό του, δεδομένου ότι ο άνθρωπος,MoreΣτο παρόν πόνημα επιχειρείται να παρουσιαστούν οι απαντήσεις που δίνει ο άγιος Νικόλαος Καβάσιλας τόσο στο ερώτημα για τον ουσιακό χαρακτήρα του ανθρώπου, όσο και στο ερώτημα για τη σχέση του ανθρώπου με τον Δημιουργό του, δεδομένου ότι ο άνθρωπος, στη βυζαντινή παράδοση, νοείται στα πλαίσια της σχέσης του με τον Θεό.

Ο Καβάσιλας προτείνει μία τυπολογία εμμενών τρόπων ύπαρξης, η οποία αντιτίθεται σε κάθε παραχάραξη και σε κάθε άρνηση του εγκόσμιου χαρακτήρα του ανθρώπου. Προτείνει τρόπους σκέψης και δράσης του ανθρώπου, οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να βγει από τα υπαρκτικά αδιέξοδα της παράλογης μοναχικότητας, και θα τον καταστήσουν ικανό να έρθει σε επικοινωνία με τον Δημιουργό του.

Αυτή η συνάντηση του ανθρώπου με τον Θεό είναι, ουσιαστικά, η σύναψη του ανθρώπου με τον Χριστό, η χριστοποίησή του. Ο Καβάσιλας θα περιγράψει τη φύση αυτής της πνευματικής ζωής και της συνακόλουθης μεταμόρφωσης του ανθρώπου.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Η μετασκευή του ανθρώπου : Εισαγωγή στην ανθρωπολογική σκέψη του Νικολάου Καβάσιλα":


75u.eu

©2014-2015 | DMCA | Contact us